Zavařování okurek s použitím Zlatého Slazení místo cukru

Dnes se podíváme na zavařování okurek, které je tradičním letním konzervováním zeleniny. Chcete-li si zachovat sladkou chuť zavařených okurek, ale zároveň se vyhnout použití bílého cukru, máme pro vás skvělou alternativu - Zlaté Slazení. Jedná se o stolní sladidlo se sladidly z rostliny Stévie, které nezvyšuje hladinu krevního cukru a umožňuje vám si vychutnat sladkou chuť bez kompromisů. Připravte se na novou cestu do světa zavařování okurek se Zlatým Slazením!



Ingredience:

  • 2 kg čerstvých okurek
  • 1 l vody
  • 1 l octa
  • 100 g Zlatého Slazení (nebo podle vaší chuti)
  • 50 g soli
  • 1 lžička hořčičných semen
  • 1 lžička nového koření
  • 1 lžička celých pepřových zrn
  • 2 cibule nakrájené na plátky

 

Postup:

  1. Připravte si sterilizované sklenice: Než začnete s vařením, připravte si dostatek sterilizovaných sklenic s uzávěry. Můžete je vyvařit v hrnci s horkou vodou nebo použít speciální sterilizační zařízení.

  2. Příprava okurek: Důkladně omyjte a osušte okurky. Odstraňte jejich konce a nakrájejte je na plátky nebo ponechte celé, podle vašich preferencí.

  3. Příprava nálevu: Ve velkém hrnci smíchejte vodu, ocet, Zlaté Slazení, sůl, hořčičná semena, nové koření a pepřová zrna. Přiveďte směs k varu a vařte ji, dokud se sladidlo a sůl zcela nerozpustí.

  4. Přidání okurek: Přidejte nakrájené okurky do vroucího nálevu. Přiveďte směs znovu k varu a vařte okurky asi 5 minut, než změknou. Během vaření se ujistěte, že okurky zůstanou stále křupavé.

  5. Přidání cibule: Přidejte nakrájenou cibuli do nádoby s okurkami a vařte ještě asi 1 minutu, aby se cibule změkčila.

  6. Plnění sklenic: Vyjměte sterilizované sklenice ze sterilizace a naplňte je vařenými okurkami a cibulí. Přilijte horký nálev, aby sklenice byly zcela naplněné. Ujistěte se, že na vrcholu sklenic není žádný vzduchový prostor.

  7. Uzavření sklenic: Pevně uzavřete sklenice sterilizovanými uzávěry. Ujistěte se, že jsou pevně utaženy, aby se zabránilo vzduchu a bakteriím vstoupit do sklenic.

  8. Sterilizace: Umístěte sklenice do hrnce s dostatečným množstvím vody. Přiveďte vodu k varu a sterilizujte sklenice po dobu 10-15 minut.

  9. Skladování: Poté, co jsou sklenice sterilizované, odstraňte je z hrnce a nechte je volně stát na suchém a chladném místě, dokud se úplně nevychladí. Poté je můžete uložit do temného skladovacího prostoru.

Gratulujeme! Právě jste úspěšně zavařili okurky s použitím Zlatého Slazení místo bílého cukru. Tyto chutné a zdravé zavařeniny můžete konzumovat samostatně nebo je použít jako skvělý doplněk k vašim oblíbeným pokrmům. Užijte si je s přáteli a rodinou a pochutnejte si na zdravém a sladkém jídle!

Doufáme, že vám návod na zavařování okurek s použitím Zlatého Slazení pomohl. Pokud máte jakékoliv dotazy, neváhejte se na nás obrátit. Budeme rádi za zpětnou vazbu, jak Vám okurky se Zlatým Slazením chutnají.