Recept na domácí bábovku, se Zlatým slazením

Kdo by neměl rád tradiční bábovku od svojí maminky. Jedná se o typický moučník, který se těší velké oblibě. Vyzkoušejte jednoduchý recept se Zlatým slazením, vše smícháte v jedné míse a můžete dát do trouby. 

Připravte si tyto suroviny:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 4 polévkové lžíce Zlatého slazení 
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 3 ks vejce
  • ¼ hrnku oleje 
  • 1 hrnek nízkotučného mléka
  • máslo na vymazání formy
  • kakao

 

Mouku s práškem do pečiva a 4 lžičkami Zlatého slazení dáme do mísy. Promícháme, přidáme vejce, mléko a olej. Šlehačem ušleháme do hladkého těsta. Formu na bábovku vymažeme. Těsto si můžeme rozdělit na dvě části, do jedné vmícháme kakao. Do formy nejprve nalijeme světlou část a poté pomalu i tu tmavou. Formu dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme zhruba 45 minut. Následně podáváme s kávou nebo čajem, který si můžete také dosladit Zlatým slazením

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení