Recept na domácí bábovku, se Zlatým slazením

Kdo by neměl rád tradiční bábovku od svojí maminky. Jedná se o typický moučník, který se těší velké oblibě. Vyzkoušejte jednoduchý recept se Zlatým slazením, vše smícháte v jedné míse a můžete dát do trouby. 

Připravte si tyto suroviny:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 4 polévkové lžíce Zlatého slazení 
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 3 ks vejce
  • ¼ hrnku oleje 
  • 1 hrnek nízkotučného mléka
  • máslo na vymazání formy
  • kakao

 

Mouku s práškem do pečiva a 4 lžičkami Zlatého slazení dáme do mísy. Promícháme, přidáme vejce, mléko a olej. Šlehačem ušleháme do hladkého těsta. Formu na bábovku vymažeme. Těsto si můžeme rozdělit na dvě části, do jedné vmícháme kakao. Do formy nejprve nalijeme světlou část a poté pomalu i tu tmavou. Formu dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme zhruba 45 minut. Následně podáváme s kávou nebo čajem, který si můžete také dosladit Zlatým slazením